FOTOGALERIE Locuieşte într-un muzeu de istorie naturală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionat de antichităţi, Dumitru Păun (39 de ani),  din Ţăndărei, colecţionează fosile de dinozauri şi artefacte ce datează de mii de ani. Printre obiectele pe care omul le are acasă se numără dinţi de mamut şi rechini preistorici sau arme folosite de războnicii din triburile africane.

Cei care trec pragul locuinţei lui Dumitru Păun (39 de ani) intră direct în lumea dinozaurilor. Fosilele sunt ţinute în cutii de carton, pe care colecţionarul le-a aşezat pe hol, alături de câteva tablouri pictate chiar de el. Fascinat de reptilele gigant, a început să colecţioneze rămăşiţele lor de pe internet, în urmă cu trei ani.

În momentul în care a pornit explorarea virtuala a lumii celor mai mari vietăţi care au trăit pe pământ în urmă cu milioane de ani, a descoperit foarte multe site-uri de profil, unde pasionaţii comercializează şi fac schimb între ei de astfel de astfel de obiecte.

image

Resturile scoase din adâncuri ale dinozaurilor au preţuri ce variază în funcţie de vechimea şi felul în care s-au păstrat în timp. Dintr-o cutie mare aşezată pe un raft scoate o piesă inedită. O despachetează cu grijă din folia protectoare în care o ţine, iar apoi se uită la ea cu admiraţie.

Încărcat de striuri, obiectul cu formă bizară este un molar al unui mamut lânos ce a trăit în urmă cu peste trei milioane de ani pe meleagurile Europei.

Dintele are o lungime de peste 10 centimetri şi cântăreşte câteva sute de grame. Exploratorul din Ţăndărei nu cunoaşte foarte multe date despre istoricul respectivei fosile. Ştie doar că a fost descoperit de cercetători în timpul unei expediţii în Marea Nordului.

Citiţi mai multe amănunte în săptămânalul „ADS Ialomiţa“, disponibil mâine la toate chioşcurile de ziare din judeţ !


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite