FOTOGALERIE Învăţământul liceal din Ţăndărei a împlinit jumătate de veac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foşti elevi şi profesori au luat parte la evenimentul organizat la Ţăndărei
Foşti elevi şi profesori au luat parte la evenimentul organizat la Ţăndărei

În curtea primului liceu din Ţăndărei, sunetul clopoţelului a vestit ieri sărbătoarea. Dascăli dar şi foşti elevi au venit să aniverseze împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea învăţământului liceal din micul orăşel aflat în inima Bărăganului. Pentru a marca acest eveniment a fost dezvelită şi o plachetă comemorativă.

Preţ de câteva ore, dascălii din Ţăndărei s-au întors din nou în timp pentru a-şi aminti de vremurile în care, îmbrăcaţi în uniforme şi cu ghiozdanele în spate, intrau în clase, luau notiţe şi primeau extemporale.

„Este un eveniment foarte frumos şi emoţionant. Ne bucurăm foarte mult că învăţământul din oraş a reuşit să atingă această vârstă“, au rostit emoţionate glasurile câtorva doamne profesoare.

image

Întâlnirea generaţiilor

Alături de cadrele didactice s-au aflat şi foştii liceeni ai primelor promoţii care au absolvit cele 12 clase la liceul din Ţăndărei. Ei au fost conduşi în incinta şcolii de un grup de liceene îmbrăcate în aceleaşi uniforme pe care foştii absolvenţi le purtau pe vremea în care intrau la ore.

Începuturile învăţământului liceal la Ţăndărei

Ion Motoloiu (60 de ani) a absolvit liceul din oraş în anul 1970. A fost foarte emoţionat de reîntâlnirea cu foştii colegi de clasă. Bătrânul şi-a amintit chiar şi de materile pe care l-a iubit la şcoală.

„Anii de liceu au fost foarte frumoşi. Mi-aş fi dorit să văd mai mulţi colegi însă, foarte mulţi dintre ei au plecat la cer. Cel mai mult mi-a plăcut să învăţ la limba română, filozofie şi ştiinţele naturii“, a declarat fostul elev din Ţăndărei.

Eveniment emoţionant

După ce vechii absolveţi au trecut prin clasele în care au învăţat odinioară, bătrânii liceeni au ieşit în curtea şcolii unde au format un careu al generaţiilor, alături de profesorii prezenţi. Apoi a fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria dascălilor şi ai elevilor trecuţi în nefiinţă.

„Este foarte frumos că ne-am putut întâlni aici. Trebuie să ştim cu toţii că educaţia şi şcoala sunt foarte importante“, au fost cele câteva cuvinte transmise de către profesoara Constanţa Găina, unul din cei mai bătrâni dascăli din Bărăgan, care a păstorit sute de elevi ce au absolvit liceul din Ţăndărei.

La finalul discururilor, a fost dezvelită şi o plachetă comemorativă care să amintească de cei 50 de ani de învăţământ liceal din oraş.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite