FOTOGALERIE Concurs de gătit la ruinele Oraşului de Floci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare concurent şi-a arătat măiestria în prepararea bucatelor tradiţionale
Fiecare concurent şi-a arătat măiestria în prepararea bucatelor tradiţionale

Zeci de pasionaţi ai bucătăriei tradiţionale au luat astăzi parte la prima ediţie a concursului de tradiţie culinară ialomiţeană, denumit „La casa  Tudorii“. Evenimentul a fost organizat la Giurgeni, în cadrul bazei arheologice de la Oraşul de Floci.

Startul concursului de gătit a fost dat aproape de orele prânzului. Îmbrăcate în costume populare şi înarmate cu răbdare, ingrediente proaspt scoase din camară şi ustensile de gătit, câteva gospodine şi-au prezentat produsele la standurile special amenajate pentru ele.

După  reţetele învăţate de la bunici, ele au pregătit prăjituri de casă, colaci, turte, mămăligă cu sarmale, tochituri şi multe alte bucate specific bucătăriei tradiţionale ialomiţene.

După ce au terminat de gătit, concurentele s-au prins în horă

Gospodinelor li s-au alăturat şi un grup de jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa care au pregătit un ceaun de fasole cu ciolan, aşa cum se face la cazarmă. Oamenii legii au renunţat la uniforme şi au devenit pentru câteva ore bucătari.

„Sperăm să iasă foarte bună mâncarea pe care noi am pregătit-o aici“, a spus unul din jandarmi, în timp ce amesteca mâncarea cu ajutorul unei linguri de lemn.

Bucatele tuturor celor aproximativ 50 de participanţi au fost studiate de un juriu format din cei mai iscusiţi bucătari. La final, cele mai bune preparate au fost răsplătite cu premii în bani şi diplome. 

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite