FOTOGALERIE Cele mai grave accidente petrecute pe Autostrada Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni răniţi, circulaţie paralizată ore în şir, echipe de intervenţie şi fiare contorsionate. Este scenariul celor mai cumplite accidente de rutiere petrecute pe Autostrada Soarelui în ultimii patru ani.

Cel mai grav accident de pe Autostrada Soarelui s-a petrecut pe data de 6 iulie 2007. Circulaţia a fost paralizată, după ce 330 de hectare de mirişte s-au aprins, iar un imens nor de fum a acoperit şoseaua. La kilometrul 97, în zona localităţii călărăşene Dragoş Vodă, 14 şoferi au pierdut controlul volanului şi s-au ciocnit. Carambolul a făcut 12 victime, iar o persoană şi-a pierdut viaţa.
După patru ani de cercetări, s-au găsit şi vinovaţii.

image

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 21 iulie 2011, aceştia au dispus trimiterea în judecată a lui Marian Gabriel Olariu, Mihail Adrian Tonea , Marius Nicuşor Stănescu, Vasile Medeşan şi Nicolae Cristian Fotescu pentru ucidere din culpă şi pe Dănuţ Avram pentru vătămare corporală din culpă.  Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Călăraşi pentru continuarea cercetărilor.

Pericol de explozie

Doi ani mai târziu, în februarie 2009, pe Autostrada Soarelui, catastrofa de la Mihăileşti era să se repte, din cauza unui TIR încărcat cu azotat de amoniu, care s-a răsturnat la kilometrul 78. Pompierii au intervenit imediat şi au acoperit cu pământ petele de motorină scurse din rezervorul maşinii.

image

Potrivit anchetei desfăşurate în acel moment, autocamionul transporta peste 24 de tone de azotat de amoniu de la Combinatul Chimic din Slobozia, către o societate din Bucureşti. Şoferul mastodontului a pierdut controlul volanului, a intrat pe bada de urgenţă a autostrăzii, iar apoi a ajuns în şanţ.

Carambol pe A2

La câteva luni de la acest accident, tot în anul 2009, pe Autostrada Soarelui a mai avut loc un eveniment rutier. De data aceasta, mai mulţi turişi care mergeau către mare au pierdut controlul volanului şi s-au tamponat, pe porţiunea de şosea cuprinsă între oraşele Feteşti şi Cernavodă. Rezultatul carambolului?

image

Traficul a fost dat peste cap mai bine de şase ore. Coloanele de maşini se întindeau pe 15 kilometri, iar carambolul a făcut câteva victime. O femeie a fost transportată de urgenţă cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Municipal din Feteşti.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite