FOTOGALERIE Bărăganul sub asediul caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul galben a lovit Bărăganul încă de la primele ore ale dimineţii. Oamenii au încercat să scape cum au putut de arşiţă. Meteorologii susţin că mâine, temperaturile vor ajuge până la valoarea de 38 de  grade celsius.

La ora 11.00, termometrul din centrul Sloboziei arăta 34 de grade celsius. Atmosfera începuse să devină irespirabilă. Fără să mai stea pe gânduri, un bătrân s-a retras la umbra unui copac să-şi mai tragă sufletul şi a început să bea apă de la o cişmea. 

Şi-a scos batista din buzunar,  a înmuiat-o în apă şi şi-a şters broboanele de sudoare de pe frunte. „N-a fost cald toată vara cum a fost astăzi“, a zis omul.

image

Bucurie pentru copii

Chiar dacă oamenilor mari căldura le-a dat bătăi de cap, pentru copii a fost motiv de bucurie. După ce şi-au umplut sticlele cu apă de la o fântână arteziană de pe stradă, Andrei Tomescu ( 10 ani) şi prietenii săi au început să se stropească din cap până în picioare

„Este vară, este frumos afară şi vrem şi noi să ne mai bucurăm de ultimele zile din vacanţă“, a spus băieţelul.

Meteorologii atrag atenţia că şi mâine va fi la fel de cald în Bărăgan, iar temperaturile maxime pot ajunge până la valoarea de 38 de grade celsius.

Află mâine din paginile ziarului „Adevărul“ ce efecte a avut canicula în Bărăgan !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite