EXCLUSIV „Oamenii aprind lumânări pe stradă, în memoria victimelor atentatului terorist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Stoica (23de ani), o tânără din Ţăndărei plecată la muncă în Norvegia, povesteşte clipele de groază pe care le-au trăit norvegienii după atentatul terorist care le-a zguduit ţara.

Cristina locuieşte în  Aalesund, un oraş aflat la 375 de kilometri distanţă de capitala Oslo şi de insula unde a avut loc masacrul, în urma căruia au murit peste 90 de persoane. Tânăra susţine că toată lumea a aflat de atentate de la televizor. Imediat, vecinii săi au pus mâna pe telefoane şi au început să îşi sune rudele din Oslo.

„Oamenii erau foarte panicaţi şi au început să îşi sune rudele sau cunoştinţele pe care le aveau la Oslo“, povesteşte Cristina.

Localnicii din Aalesund au ieşit în stradă să aducă omaginii victimelor atentatului terorist

image

Mai mult, tânăra adaugă faptul că una dintre colegele sale de muncă are o prietenă ce deţine un restaurant în Oslo. Respectiva locaţie se afla la câţiva metri de locul unde a avut loc explozia din capitala Norvegiei. Deflagraţia a avariat imobilul.

„Suflul exploziei a afectat restaurantul. Au fost sparte geamurile, iar pereţii sunt şi acum plini de funingine, iar în interiorul imobilului se simte miros de fum“, adaugă tânăra.

Lumânări în memoria victimelor

Mai mult, ea susţine că în faţa în faţa fiecărui monument istoric din Aalesund trecătorii se opresc şi aprind lumânări în memoria oamenilor ucisi de către atentatorul Anders Behring Breivik. În urmă cu câteva zile, a zărit candele şi torţe aprinse chiar şi în faţa magazinelor şi centrelor comerciale din oraş.

Oamenii au rămas şocaţi de ceea ce s-a întâmplat

image

„Toată lumea e încă speriată aici. Au ieşit din case şi au aprins lumânări şi torţe. Veneam de la muncă zilele trecute şi în faţa fiecărui magazin pe lângă care am trecut erau candele aprinse“, descrie Cristina atmosfera din oraşul norvegian în care locuieşte. 

Vezi pe forbes.ro dacă turiştii mai cumpără acum vacanţe în Norvegia sau Mexic?

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite