EXCLUSIV: Doi ialomiţeni, internaţi cu suspiciune de West Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane din judeţ aşteaptă ca medicii de la Institutul Cantacuzino să stabilească dacă sunt purtătoare ale virusului West Nile.

O femeie de 59 de ani, din Făcăeni, este internată la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Capitală, în vreme ce un tânăr de 28 de ani, din Feteşti, este internat în aripa de „Boli Infecţioase“ a spitalului din localitate. Alte două cazuri din judeţ suspecte de West Nile au fost infirmate, în ambele cazuri diagnosticul final fiind meningită.

Simptome similare

În speţă, este vorba despre o tânără de 24 de ani, din Dridu, care a avut meningită tip TBC, şi un bărbat de 34 de ani, din Ion Roată, acesta din urmă decedând în urma complicaţiilor apărute la o meningită bacteriană.

„Cazurile de la Ion Roată şi Dridu au prezentat aceleaşi simptome ca şi virul West Nile. Ambele cazuri prezentau meningită. Tânăra de 24 de ani din Dridu este în continuare internată la spitalul «Victor Babeş» din Capitală, dar starea ei s-a stabilizat. Bărbatul de 34 de ani, din Ion Roată, a decedat din cauza unei meningite bacteriene grave. Alte doua cazuri sunt internate în spital şi aşteptăm rezultatele analizelor. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani, din Feteşti, şi o femeie de 59 de ani, din Făcăeni, care este internată la «Matei Balş», în Bucureşti. Cei doi au fost internaţi în urmă cu patru zile“, a declarat dr. Mihaela Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite