Evenimente culturale de excepție la Urziceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul de colinde "Deschide ușa, creștine!" a ajuns la cea de-a noua ediție  Foto arhivă
Festivalul de colinde "Deschide ușa, creștine!" a ajuns la cea de-a noua ediție Foto arhivă

Sufletele ialomițenilor din zona Urziceni vor fi luminate în acest sfârșit de săptămână de două evenimente culturale deosebite. O expoziție de icoane pe lemn și sticlă, dar și o nouă ediție a festivalului de colinde populare românești “Deschide ușa, creștine!’’ îi vor introduce în atmosfera Sfintelor Sărbători de iarnă.

Ambele evenimente sunt organizate de Protopopiatul Urziceni și vor avea loc duminică, 11 decembrie.

Începând cu ora 14.30, în foaierul Centrului Cultural Urziceni va fi vernisată expoziția de icoane "Sfinți români- scară către Cer". Vor fi expuse lucrări ale copiilor înscriși la Centrul de Pictură "Sfântul Apostol Luca" al Protopopiatului Urziceni.

O oră și jumătate mai târziu, iubitorii colindelor populare românești vor putea lua parte la cea de-a noua ediție a festivalului  "Deschide ușa, creștine!".
Spectatorii vor fi încântați de cetele de colindători din Urziceni și localitățile învecinate.

“Festivalul este deja o tradiție în orașul nostru. Anul acesta vom avea și câțiva invitați speciali. Astfel, pe scena Centrului Cultural Urziceni, alături de grupurile de colindători vor urca Maria Stan Toma, Oana Florina Stana, dar și Corul Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia. Invităm toţi iubitorii de colinde să vină să se bucure de tradiţiile noastre populare româneşti”, a spus protopopul de Urziceni, Bogdan Ionuț Stancu, organizatorul celor două evenimente.

Intrarea va fi liberă.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite