Un jandarm adevărat. S-a luat cu hoţii de gât chiar dacă era în timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ameninţat cu demiterea şi cu salariul tăiat, locotenetul Silviu Chiriac (32 de ani) din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa a demonstrat că datoria faţă de cetăţeni este o prioritate pentru el. Deşi era în timpul liber,  a scăpat o tânără din mâinile unor hoţi de buzunare. Pentru gestul său, a primit felicitări din partea şefului Jandarmeriei Române.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu o lună. Locotenentul Chiriac era în trenul personal Bucureşti Nord – Slobozia şi se întorcea acasă. La un moment dat, în vagonul în care se afla au pătrus câţiva necunoscuţi şi au încercat să îi fure telefonul mobil unei tinere.

Jandarmul i-a tras imediat la răspundere, apoi, în momentul în care trenul a ajuns în Slobozia a chemat poliţia care le-a întocmit dosare penale pugaşilor.

image

„M-am gândit că trebuie să acţionez şi să o salvez pe tânără. Puteau să îi facă altceva mai grav. Mi-a fost puţin teamă că aş fi putut şi eu păţi ceva“, recunoaşte locotenetul Silviu Chiriac.

Tânăra pe care a scăpat-o  din mâinile hoţilor de buzunare a trimis o scrisoare de mulţumire şefului Jandarmeriei Române. Drept recompensă, el l-a chemat pe locotententul Chiriac într-o audienţă unde l-a felicitat personal.

Misiune periculoasă

Este pentru a doua oară când locotenetul Chiriac pune grija pentru cetăţeni pe primul loc, chiar şi atunci când este în timpul liber. Prima dată, s-a întâmplat în gara Ciulniţa. Venea tot de la Bucureşti, când, pe peron, trei persoane au vrut să-i fure telefonul mobil unui student.  Jandarmul a intervenit în altercaţie şi s-a ales cu capul spart.

„Hoţii mi-au dat cu o piatră în cap. Cu toate acestea, am reuşit totuşi să îi prindem şi să îi ducem la poliţie“, rememorează locotenetul. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite