“Era normal să luăm şi noi parte la acţiunea de ecologizare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii s-au alăturat campaniei "Let's do it Romania!"
Deţinuţii s-au alăturat campaniei "Let's do it Romania!"

Deţinuţii din Penitenciarul Slobozia au pus umărul la ecologizarea oraşului. 20 de persoane private de libertate s-au oferit voluntare în campania “Let’s do it Romania!” şi au curăţat de deşeuri zona din jurul penitenciarului.

Acţiunea de ecologizare a început dis de dimineaţă. Înarmaţi cu mănuşi şi cu saci de plastic, cei 20 de deţinuţi au strâns gunoaiele din liziera situată în apropiere de penitenciar.

„Acţiunea a avut un impact destul de mare asupra persoanelor private de libertate din Penitenciarul Slobozia. Şi-au manifestat dorinţa de a curăţa oraşul în care trăim şi totodată de a-şi demonstra spiritul civic, investind astfel în propria reabilitare”, a declarat Iulian Vasile, educator la Penitenciarul din Slobozia.

Persoanele private de libertate speră ca gestul lor să le uşureze reintegrarea socială în momentul în care îşi vor termina de ispăşit pedeapsa. „Nu ne-a obligat nimeni, am participat de bunăvoie. Nu era normal?Am văzut la televizor ca este o acţiune la nivel naţional şi că vor lua parte inclusiv copiii. Dacă toată lumea a ieşit noi de ce să nu ieşim?”, a spus Marian Ghiţă (42 ani), închis pentru furt.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite