EXCLUSIV: „Sergiu Băhăian nu poate scăpa de dosarul de la Constanţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia îi aparţine fostului avocat al inculpatului Sergiu Băhăian, Alexandru Pantea. Acesta a motivat faptul că acuzaţiile din dosarul crimelor, care se află pe masa de lucru a instanţelor constănţene, sunt extrem de grave.

„Procurorii nu pot demonstra că Băhăian a făcut parte dintr-un grup organizat“

Chiar dacă magistraţii ialomiţeni au dispus miercuri ca Sergiu Băhăian să fie eliberat, el nu poate scăpa de dosarul pe care îl are la Curtea de Apel Constanţa, în care este acuzat de instigare la omor.

Sergiu Băhăian, la un pas de libertate

Sergiu Băhăian, rămâne în arest

Avatarul lui Băhăian

Băhăian, primele declaraţii după arestare

Alexandru Pantea a mai precizat şi faptul că inculpatul, împreună cu ceilaţi şase complici ai săi (Mărculescu Edward Marian, Teleagă Gheorghe, Dăscălete Mihai, Negureanu Dan, Călin Marin şi Brumă Petru), au şanse mari să scape de dosarul în care au fost acuzaţi că au comis mai multe infracţiuni economic în Ialomiţa.

„Au şanse mari să scape. În dosar, s-a specificat faptul că infracţiunile săvârşite sunt înşelăciuni. Noul Cod Penal prevede o scădere a pedepselor pentru acest tip de infracţiuni. Mai mult decât atât, procurorii care au investigat cazul nu au cum să demonstreze că Sergiu Băhăian şi complicii săi au făcut parte dintr-un grup organizat, aşa cum scrie tot în dosarul economic pe care inculpaţii îl au în Ialomiţa“, adaugă fostul avocat al inculpatului.

Băhăian, înfundat de martori-surpriză

A renunţat la caz

Ruptura dintre avocatul Alexandru Pantea şi clientul său, Sergiu Băhăian, s-a produs în urmă cu aproape cinci luni. Motivul are implicaţii politice. „Am fost acuzat că Elena Udrea mi-a dat bani ca să îl reprezint pe Sergiu Băhăian. Nu este adevărat. Aşa că am luat decizia de a renuţa la acest dosar“, declară Alexandru Pantea.

Constanţa: Băhăian, demascat de poligraf

Avocatul s-a aflat în sala de judecată alături de Băhăian o singură dată, la Constanţa, şi de două ori în Ialomiţa.

Prieten cu tatăl inculpatului

Alexandru Pantea a luat decizia de a-l reprezenta pe Băhăian la procesele deschise pe numele inculpatului din respect, spune el, pentru tatăl acestuia. „Generalul Duică, tatăl lui Sergiu Băhăian, era prieten apropiat cu mine. A fost omorât în aprtamentul său cu ani în urmă. El susţinea că Sergiu Băhăian era fiul său nelegitim. Avea o grijă permanentă de copilul său. Din respect pentru el, am decis să îl apăr pe Sergiu“, adaugă avocatul Alexandru Pantea.

Constanţa: Sora lui Ionel Ulezu crede că fratele ei trăieşte

Instanţa a dispus ieri revocarea arestării preventive pentru Băhăian

Tribunalul Ialomiţa a dispus ieri revocarea arestării preventive a lui Sergiu Băhăian şi a celor şase complici ai săi(Mărculescu Edward Marian, Teleagă Gheorghe, Dăscălete Mihai, Negureanu Dan, Călin Marin şi Brumă Petru), acuzaţi de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Scenariul unui film cu mafioţi: cazul Băhăian

„Instanţa a dispus măsura ca inculpaţii să nu părăsească ţara. Procurorul a făcut recurs, care se va judeca mâine, la Curtea de Apel Bucureşti. În urma judecării recursului, se va stabili dacă decizia instanţei ialomiţene se va pune în aplicare sau nu.

Victima lui Băhăian, Ulezu, se plângea că este hărţuit sexual de un bărbat

Motivarea făcută de către judecătorii ialomiţeni are la bază jurisprudenţa CEDO, care spune faptul că, în cazul în care au trecut mai bine de şase luni  de la prelungirea mandatului de arestare preventivă şi nu s-a dispus o soluţie definitivă, trebuie găsite ale mijloace de încadrare a faptei juridice. Tocmai de aceea, în funcţie de ce decide Curtea de Apel Bucureşti, inculpaţii ar putea fi puşi în libertate, cu condiţia de a nu părăsi ţara “, a declarat Traian Ionescu, preşedintele Tribunalului Ialomiţa.

Mama fostei Miss Galaţi '95: "Sergiu Băhăian mi-a ucis fata, cu complicitatea medicilor englezi!"

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite