EXCLUSIV: Slobozia: Profesorii ialomiţeni își cer banii în instanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 3.000 de cadre didactice din Ialomița vor acționa în judecată, la 1 septembrie, unitățile de învățământ din județ și primăriile. Dacă hotărârea judecătorească nu se va aplica, profesorii vor face apel la CEDO.

Primăriile, date în judecată

La începutul anului, aproximativ 3.000 de profesori din Ialomița, au câștigat în instanță acordarea drepturilor salariale retroactiv, din perioada 1 octombrie 2008- 31 decembrie 2009, bani rezultaţi din aplicarea legii 228/2008, privind creșterea salariilor a profesorilor. Cu toate că această sentință este irevocabilă și definitivă, până în prezent cadrele didactice nu au primit niciun leu. „Nu există pe tot mapamondul ca o sentință definitivă să nu se aplice. Văd că doar în România legile nu sunt respectate. Astfel, la 1 septembrie vom acționa în judecată angajatorul, adică școlile, și ordonatorul, adică primăriile“, spune Traian Mitrea, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Ialomița.

În replică, autorităţile locale susţin că vinovați pentru această situaţie, ci actualii guvernanţi, pentru că nu au alocat resursele financiare necesare în acest sens. „Noi, Primăria, primim bani pentru plata salariilor profesorilor din sumele deduse din TVA, de la Ministerul Finanțelor. Până acum, nu ne-au trimis nimic, deși ar fi trebuit să existe, lejer, această sumă, pentru că TVA-ul s-a mărit cu cinci procente, iar salariile dascălilor au fost reduse cu 25% “, spune Gabi Ionașcu, primarul municipiului Slobozia.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite