EXCLUSIV: Scandal la Penitenciarul Slobozia, un deţinut a fost agresat de doi colegi de celulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera de gardă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia a avut, în a doua parte a zilei de ieri, un pacient mai puţin obişnuit: Laurenţiu Gheorghe, un deţinut încarcerat la Penitenciarul Slobozia, care fusese agresat de colegii de celulă. Deţinutul prezenta multiple leziuni, după ce doi colegi de celulă i-au aplicat o corecţie fizică.

Deţinutul urma să se prezinte la un program socio-educativ, însă, în cele din urmă, a ajuns la secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, după ce supraveghetorul a observat că acesta prezenta multiple leziuni. „Cu ocazia scoaterii din cameră a persoanei private de libertate Gheorghe Laurentiu, în vederea prezentării acestuia la un program pentru liberare, supraveghetorul a observat că prezenta mai multe escoriaţii la nivelul capului. Supraveghetorul a informat şeful de tură, care a dispus prezentarea deţinutului la cabinetul medical. Pentru investigaţii suplimentare, acesta a fost prezentat la Spitalul Judeţean Slobozia, unde s-a recomandat internarea într-un spital din reţeaua ANP“, explică Maria Obrejan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Slobozia.

Diagnosticat cu fractură de piramidă nazală şi traumatism cranio-cerebral închis, Gheorghe Laurenţiu a negat iniţial că ar fi fost agresat de colegii de celulă. Apoi, a recunoscut că a fost bătut, însă a refuzat să divulge numele agresorilor. „Fiind întrebată dacă a fost agresat de un alt coleg de cameră, persoana privată de libertate a declarat iniţial că s-a lovit. Ulterior, a afirmat că a fost lovită de alt deţinut , dar a refuzat să-l numească pe agresor“ , mai spune Maria Obrejan.

Totuşi, la întoarcerea în Penitenciar, înainte de a fi transferat la Penitenciarul Spital Rahova, Laurenţiu Gheorghe le-a spus gardienilor numele colegilor de celulă care îl loviseră. „La întoarcerea în unitate, a declarat că a fost agresat fizic de către deţinuţii Ş.A. şi C. L. Laurenţiu Gheorghe a fost transferat la Penitenciarul Spital Rahova“, precizează Maria Obrejan. În acest caz, a fost declanşată procedura disciplinară pentru deţinuţii agresori, fiind sesizate  şi organele de cercetare penală. Cei doi deţinuţi s-ar putea alege cu o pedeapsă de 10 zile de carceră.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite