EXCLUSIV: Medicii tineri fug de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută, doi medici tineri au plecat de la Slobozia, iar alţi doi urmează să plece săptămâna aceasta. Cei patru lasă Slobozia pentru condiţiile oferite de Abrud şi Bacău.

Tot mai mulţi medici şi asistente migrează în mediul privat sau chiar în străinătate. Recent, un chirurg şi o anestezistă au părăsit Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Chirurgul Nicolae Costinaş şi medicul anestezist Camelia Drăgnescu au demisionat de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Slobozia.

Lasă Slobozia pentru Abrud

Oficial, medicii în cauză spun că au plecat din motive personale, fără a detalia speţa, însă, neoficial, se pare că aceştia au fost nemulţumiţi de faptul că medicii cu vechime îi discreditau în faţa pacienţilor.

„Nu vreau să comentez această decizie. Este o hotărâre care ne avantajează familia“, spune Camelia Drăgnescu, care mai adaugă că are planuri de viitor alături de doctorul Nicolae Costinaş.

Cei doi s-au retras spre meleagurile natale ale bărbatului şi urmează să profeseze la spitalul din Abrud.

Aşteptaţi la Abrud, regretaţi la Slobozia

„Sunt foarte bucuros că aceşti doi medici vin la spitalul nostru. Am făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii, pentru că avem posturile blocate, şi ei sunt singurii în măsură să le deblocheze“, spune, pentru „Adevărul de Seară“ Slobozia, Liviu Ardeleanu, direcorul spitalului din Abrud.

„Erau doi medici de ispravă, proaspăt ieşiţi de pe băncile facultăţii, a căror lipsă o resimţim în fiecare zi. Este o durere că medicii tineri nu se acomodează la noi“, spune şi Horia Pârgă, managerul Spitalului de Urgenţă Slobozia, care mai precizează că spitalul din Slobozia ar mai putea fi salvat doar dacă restul medicilor ar înţelege că fără tineri nu există viitor.

Alţi doi medici demisionează

După plecarea celor doi specialişti, la Spitalul Judeţean de Urgenţă piesele cad una, câte una, ca într-un domino. Alţi doi medici tineri şi-au anunţat demisia. Chirurgul Cosmin Rădulescu şi soţia acestuia, medic specialist ORL vor părăsi, la rândul lor, Spitalul Judeţean de Urgenţă, în această săptămână. Cei doi spun că la baza deciziei lor stau considerente financiare.

„Am primit o ofertă mai bună, pe perioadă nedeterminată, de la o clinică privată din Bacău şi o să plec împreună cu soţia“, spune Cosmin Rădulescu (32 de ani).

Tânărul medic venise la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia în luna martie a acestui an şi câştiga, cu tot cu gărzi, în jur de 3.500 de lei. Doctorul Rădulescu spune că a avut o relaţie bună cu medicii de pe secţia de Chirurgie. „Am găsit o atmosferă cooperantă şi am fost ajutat de colegii din spital“, spune Cosmin.

Trist este faptul că, în ultimii ani, niciun medic rezident nu a rămas la Slobozia, preferând să plece la clinici private sau în afara graniţelor, unde condiţiile şi motivaţiile nu suportă comparaţie.

Acum, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia are nevoie acută de specialişti, fără de care, în ciuda dotărilor şi modernizărilor continue, nu îşi poate duce la capăt misiunea faţă de cetăţeni. În momentul de faţă, spitalul dispune de numai 54 de medici specialişti, în condiţiile în care necesitatea ar fi cel puţin dublă.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite