EXCLUSIV: De la avocat de succes, la ajutor de bucătar în Penitenciarul Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închis pentru înşelăciune, fostul avocat de succes este acum om de bază al popotei Penitenciarului Slobozia şi a înlocuit prevederile Codului de Procedură Penală cu reţetele de bucătărie.

Om de bază al Baroului Călăraşi până nu demult, ex-avocatul Dan George Zane (37 de ani), fiul fostului şef al IPJ Călăraşi, generalul de brigadă Ion Zane, a fost nevoit să lase roba anul trecut, în urma unui scandal de proporţii. Acum, în spatele gratiilor, găteşte zilnic pentru angajaţii unităţii.



Condamnat pentru înşelăciune

În urmă cu un an, avocatul, pe atunci, Dan George Zane primea o veste care avea să îi schimbe complet viaţa. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl condamna la trei ani de închisoare. Zane a fost judecat, timp de opt ani, alături de alte şase persoane, într-un dosar de trafic de maşini de lux furate. Concret, procurorii l-au acuzat pe fostul avocat că, în 2001, a vândut un autoturism Volkswagen ascunzându-i cumpărătorului că actele maşinii fuseseră întocmite în fals.

George Zane



Avocatul din popotă

La scurt timp după ce a fost încarcerat la Slobozia, fostul avocat s-a prezentat în faţa Comisiei pentru Regim şi, mai apoi, a celei pentru Muncă. Odată ajuns aici, a ales să dea o mână de ajutor la popota în care se pregăteşte mâncarea pentru cadrele penitenciarului.

Astfel, fostul avocat îşi petrece zilnic aproximativ opt ore punând în aplicare diverse reţete, alături de bucătarul-şef şi celelalte ajutoare ale sale. Iar asta timp de cinci zile pe săptămână. „Este opusul armatei. Acolo, se gătea pentru noi. Aici, gătim noi“, explică George Zane.

image
image

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!



Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite