EXCLUSIV: Băhăian: „Vreau să fiu liber şi să muncesc ca să returnez prejudiciul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Audiat vineri, alături de complicii săi, de magistraţii Tribunalului Ialomiţa în cazul infracţiunilor financiare, controversatul om de afaceri a lăsat asistenţa cu gura căscată.

După ce Alexe Boboc, avocatul lui Băhăian, a solicitat înlocuirea măsurii de arest preventiv cu interdicţia de a părăsi localitatea, Băhăian a motivat: „Au trecut 10 luni în care am dat dovadă de sinceritate şi am plătit şi jumătate din prejudiciu. Vă rog să mă lăsaţi în libertate şi vă promit că mă voi prezenta la fiecare termen şi voi contribui la aflarea adevărului care, oricum, îmi va fi favorabil. Daţi-mi posibilitatea să strâng bani pentru a plăti întregul prejudiciu. Eu mi-am recunoscut partea mea de vină“, a declarat Băhăian.

Prejudiciu de 800.000 de euro

Sergiu Băhăian a fost arestat pe 17 ianuarie şi este acuzat că a înşelat mai multe firme, prin emiterea de cecuri false. Reţeaua condusă de Sergiu Băhăian a păgubit peste 60 de societăţi comerciale cu aproximativ 5,5 milioane de lei. În perioada 2006-2007, Băhăian, prin firma Gimatex Dridu SRL, a ţepuit zeci de societăţi comerciale din întreaga ţară. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, inculpaţii achiziţionau diverse produse cu plata la 45 de zile, pe care le achitau, apoi, cu file CEC fără acoperire. În doar trei luni, prejudiciul creat de reţeaua condusă de Sergiu Băhăian s-a ridicat la aproximativ 800.000 de euro.

Pe de altă parte, Sergiu Băhăian mai este acuzat şi că ar fi ordonat uciderea în stil mafiot a patru persoane, dosar care se judecă la Constanţa.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite