EXCLUSIV: Alte două cazuri de îmbolnăviri cu virusul West Nile, în Ialomița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 60 de ani și o femeie în vârstă de 59 de ani, ambii din comuna Făcăeni, au fost diagnosticați în urmă cu câteva minute ca fiind purtători ai virusului West Nile. Aceste două cazuri vin la câteva zile după ce un tânăr de 28 de ani, din Fetești, a fost diagnosticat cu același virus.

Primele simptome ale celor două persoane au apărut în ziua de 28 august. Bărbatul a fost internat la spitalul din Fetești, în timp ce femeia s-a prezentat la medic în stare gravă și a fost transportată de urgență la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș“ București.

„În urmă cu câteva minute, am primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino că cele două persoane sunt infectate cu virusul West Nile. Din fericire, starea lor este îmbucurătoare și, conform spuselor medicilor, aceștia se vor face bine“, declară Mihael Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al DSP Ialomița.


S-a îmbolnăvit în pădure
În urmă cu o săptămână a fost confirmat primul caz de West Nile în Ialomița, tot în partea de est a județului, în municipiul Fetești. Victima țânțarului purtător al acestui virus a fost un tânăr de 28 de ani din municipiul situat pe malul stâng al Dunării.

„Din spusele lui, se pare că acesta a fost înțepat de țânțari în pădurea de lângă Fetești, situată chiar pe malul apei. Tânărul locuia în pădure, într-o baracă și strângea lemne în fiecare zi. Acolo este habitatul perfect pentru țânțari și astfel a contactat acest virus“, declară Mihaela Dumitrecu.

După două săptămâni de tratament la spitalul din Fetești, tânărul a fost externat, ieri, cu stare generală bună și i s-a administrat tratament la domiciliu, pentru încă două săptămâni.

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite