Drama profesorilor de top la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă au luat note mari la examenul de titularizare, profesorii sunt urmăriţi de ghinion. Îi aşteaptă un an şcolar cu salarii mici şi bani cheltuiţi pe navetă.

Profesorul de geografie Luminiţa Tastaman (34 de ani) a obţinut anul acesta la titularizare 9,30. Este a patra oară când susţine acest examen şi de fiecare dată a reuşit să ia note mari, însă  posturile titularizabile pentru disciplina pe care o predă de opt ani nu au fost.

Abia anul acesta a reuşit să se titularizeze, la un liceu din Feteşti. Acest lucru este în dezavanatajul profesoarei. Mare parte din salariul de doar 800 de lei pe care îl câştigă se va duce pe navetă, iar această cheltuială nu va fi decontată.

Mai mult, ca să ajungă la serviciu sau să se întoarcă acasă, va fi nevoită să depindă de mijloacele de transport în comun, care circulă foarte greu în acea zonă a judeţului.

„Ne-am chinuit de pomană pentru rezultatele acestea. Va fi dificil să facem naveta cu salariile acestea mici, mai ales  când banii nu mai sunt decontaţi“, susţine profesoara.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite