Dotări noi pentru pompierii ialomiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autospeciale moderne pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim ajutor calificat au intrat în această dimineaţă pe poarta Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea vor lua locul unor autospeciale uzate folosite de militarii de la ISU de aproape 40 de ani.

Autospecialele sunt cumpărate din bani europeni în cadrul unui proiect regional care mai include alte 6 judeţe şi care îşi propune să îmbunătăţească activitatea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

Prima dotare din cadrul proiectului a fost o autospecială CBRN pentru intervenţie  în caz de accidente chimice, biologice, radiologice şi nucleare, primită de pompierii ialomiţeni la sfârşitul lunii mai. Acesteia i s-au adăugat astăzi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie.

“Autospecialele sunt pretabile pentru stingerea de incendii în apartamente sau spaţii comerciale. Ele pot să intre pe străduţe mai înguste şi în locuri unde o autospecială de capacitate mare nu poate fi folosită. Datorită sistemului de refulare la presiune mare sunt foarte eficiente. Folosesc mai puţina apă iar stingerea flăcărilor este mai uşoară”, a spus Gabriel Bălan, expert tehnic în cadrul proiectului.

Până la sfârşitul lunii Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va mai primi trei autospeciale de capacitate mare, urmând ca la începutul anului 2012 să fie dotat cu 2 ambulanţe SMURD.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite