Slobozia: Diana Antonia Vesman - Pe urmele marelui Freud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medaliată cu argint la ultimul concurs naţional de psihologie
Medaliată cu argint la ultimul concurs naţional de psihologie

Este unul dintre cele bune produse ale Colegiului Național Mihai Viteazul şi a reușit clasări formidabile la olimpiadele naționale de psihologie sau logică

Titlul de vicecampioană națională la ultima olimpiadă la care a participat i-a adus automat și admiterea oficială la Facultatea de Psihologie din București.

Cu toate că s-a născut la jumătatea distanței dintre Slobozia și Călărași, tânăra a preferat cel mai renumit liceu din judeţul Ialomița, pentru palmares, dar și pentru condițiile de pregătire existente aici. „Pe lângă faptul că mi-a plăcut mult acest liceu, am ales să vin la Slobozia pentru că este un oraș curat și liniștit“, spune Diana.

Anual, la olimpiadele naționale

Încă din anii școlii generale, Diana a fost obișnuită cu competițiile la cel mai înalt nivel. În ultimii doi ani de gimnaziu, a participat la fazele naționale ale concursului de fizică. „Am început să simt gustul competiţiei din şcoala generală. Atunci, eram pasionată de fizică şi chimie. Abia în liceu mi-am decoperit pasiunea pentru psihologie“, afirmă Diana.

Competițiile au continuat pentru Diana și în momentul în care a intrat la liceu, iar asta în condițiile în care eleva face naveta zilnic aproximativ 40 de kilometri între Slobozia și localitatea natală, Dragalina. „Este destul de obositor, dar m-am obișnuit. Mă scol la cinci și jumătate în fiecare zi și mă întorc acasă la patru după-amiază“, spune Diana.

Argint la Piatra Neamţ

Anul acesta, în primăvară a obținut medalia de argint la concursul național de psihologie, care s-a desfășurat la Piatra Neamț. „Nu vreau să par lipsită de modestie, dar simțeam că pot obţine un rezultat mare acolo… Şi am şi reușit, iar acest lucru mi-a adus o mre bucurie. Mă bucură foarte mult și faptul că prin acest loc II am obținut și admiterea la Facultatea de Psihologie“, declară Diana.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite