Deţinuţii din Slobozia învaţă limba engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Vasile îl ajută pe Marian Toma să desluşească tainele limbii străine
Preotul Vasile îl ajută pe Marian Toma să desluşească tainele limbii străine

Zeci de voluntari îi vor ajuta pe deţinuţi să se integreze mai uşor în societate prin organizarea mai multor cursuri de socializare.

Deţinuţii se pot înscrie la mai multe cursuri folositoare după liberare. Astfel, au ocazia să aprofundeze limba engleză sau să ia parte la activităţi culturale, artistice, ştiinţifice sau sportive.

Engleza, la mare căutare

Programul care este finanţat din fonduri europene se mai aplică şi la alte cinci penitenciare din ţară. Voluntarii interesaţi să instruiască deţinuţi sau să-i asiste la diverse activităţi se pot alătura echipei de la Penitenciarul Slobozia.

Deţinuţii din Slobozia vor învăţa limbile de circulaţie internaţională, dar şi cursuri de asistenţă medicală, măsuri de prim ajutor sau socializare. În acest sens, mai mulţi profesori de la unităţile de învăţământ din oraş s-au oferit voluntari şi vor veni la puşcărie, pentru a-i învăţa pe deţinuţi să se integreze mai uşor în societate.

„Cele mai solicitate au fost limbile engleză şi spaniolă. Mulţi vor să plece peste graniţă după liberare, iar acest program le este foarte util. E mare lucru să ştii limba într-o ţară străină“, spune preotul de penitenciar Marius Vasile, coordonatorul proiectului.

Cursurile de limbi străine sunt cele mai apreciate printre deţinuţii care au acum un mod util de a-şi petrece timpul liber. „Vreau să învăţ limba engleză pentru că asta se vorbeşte în toată lumea şi oriunde m-aş duce mă pot descurca“, îşi justifică Marian Toma alegerea. El nu este străin de activităţile educative, joacă frecvent şah şi trimite materiale pentru revista închisorii.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite