Deținuții din Penitenciarul Slobozia vor urma cursuri de calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursurile se vor desfășura pe o perioadă de doi ani și vor fi organizate în 9 serii a câte 14 cursanți. Conducerea penitenciarului speră că, în acest fel, persoanele private de libertate se vor reintegra cu mai multă ușurință în societate, în momentul în care își vor termina de ispășit pedeapsa.

Ce vor face după ce se vor elibera? Cum vor fi priviți de societate, unde vor locui și mai ales cu ce își vor câștiga existența? Sunt întrebări care îi preocupă pe toți deținuții din Penitenciarul Slobozia.

Pentru a le înlesni angajarea pe piața muncii, reprezentanții instituției au decis să le ofere ocazia de a urma cursuri de calificare în meserii precum instalator în construcții, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor, frizer, zidar, pietrar, tencuitor, zugrav, tapetar și ipsosar.

Persoanele private de libertate vor beneficia de aceste cursuri prin intermediul proiectului “Formare, Consiliere, Ocupare – Model interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate”, derulat de Fundația Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, Filiala Vrancea în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite