Dănuț Ionașcu – trăiește viața în ritm de hip-hop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși are doar 24 de ani, Dănuț se consideră pregătit pentru a păși, cu încredere, în complexa industrie a hip-hopului românesc. Compune versuri de rap încă de la 13 ani, iar în prezent este component al trupei BPP (Brigada Plămân Perforat), cu care a susținut concerte și cu care speră să devină cunoscuți în showbizz-ul autohton.

Incursiunea în fascinanta lume a hip-hop-ului s-a petrecut pe când avea doar 9 ani. În acea perioadă trupele românești de profil erau cap de afiș în industria muzicală internă.

Compune versuri necenzurate
„Frații mei mai mari ascultau casete cu trupele BUG Mafia, La Familia sau Paraziții. Practic, am copilărit pe ritmurile și versurile acestor formații și am fost fascinat. Cred că am tocit acele casete până am învățat pe de rost versurile tuturor pieselor“, spune Dănuț.

Pasionat de literatură și de poezie, adolescentul a început, la vârsta de 13 ani să aștearnă versuri hip-hop pe hârtie. Inspirat de curentul antisocial din acele vremuri, multe din rimele scrise de Dănuț dețineau cuvinte neortodoxe.

„Foloseam foarte multă ură și mesaje antisociale în versuri, inspirat de curentul care exista în acel moment în lumea rap-ului. Erau versuri dure, uneori obscene în care încercam să îmi exprim trăirile, chiar dacă aveam o vârstă mică“, spune raper-ul.

A început să exerseze acasă și cu vocea, iar la vârsta de 17 ani, împreună cu un amic pune bazele unei trupe cu care concertează pe la balurile bobocilor și în unele discoteci din Slobozia. După un an se întâlnește cu trupa CeMc alături de care colaborează la o piesă, dar păstrează o realație strânsă de prietenie cu componenții acesteia.

În trupa Brigada Plămân Perforat

A urmat o perioadă de pauză, timp în care a studiat în București la Academia de Studii Economice, iar muzica a fost lăsată pe ultimul plan.
„După doi ani de pauză m-am reîntâlnit cu băieții din trupa CeMc care m-au coptat în formație. Imediat după aceea s-au produs niște mișcări de trupe în interiorul trupei așa încât am decis să înființăm proiectul BPP (Brigada Plămân Perforat), unde activez și în prezent. La început am fost trei membri: eu, Exodu și Bishop, dar acum am rămas doar eu și Exodu“, spune Dănuț.
Citiți mai multe amănunte în ADS Ialomița din această săptămână!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite