Cuptorul de la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricât de mult şi-ar dori să scape de arşiţa de afară, angajaţii patiseriilor sunt condamnaţi să ţină piept temperaturilor ridicate chiar şi la locul de muncă.

Când  cuptoarele unde se coc pâniea, covrigii, pateurile cu brânză sau cornurile cu gem se aprind, aerul devine irespirabil. Pentru a face faţă situaţiei angajaţii din patiserii şi brutării apelează cu încredere la sticlele cu apă sau ziarele folosite pe post de evantai.

De cele mai multe ori, pe timp de vară, temperaturiile din sălile de producţie depăşesc 40 de grade Celsius. Oamenii rezistă cum pot în faţa temeperaturilor extrem de ridicate.

În sala de producţie a unei patiserii din Slobozia, un brutar se pregătea să scoată pâinea de la cuptor. Înainte de a se apuca de treabă, bărbatul ia o cârpă, îşi şterge sudoarea de pe frunte, îşi suflecă pantalonii şi mânecile tricoului, iar apoi se apropie de mastodontul care rumeneşte pâniea.

O dogoare imensă invadează întreaga hala, în momentul în care bărbatul deschide uşa cuptorului.  „Lăsaţi geamurile deschise că ne topim aici“, striga o femeie în timp ce punea coca în formele speciale. Ea se opreşte din treabă şi se răcoreşte cu câteva înghiţituri dintr-o sticlă cu apă, dosită într-un colţ al încăperii ca să stea mai rece, unde căldura nu bate prea tare.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite