Cum se vor acorda ajutoarele pentru încălzire în această iarnă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care doresc să beneficieze de subvenţia la căldură vor fi aspru controlaţi de reprezentanţii primăriei. Orice încercare de a frauda actele depuse se va lăsa cu plângere penală.

Persoanele care deţin în locuinţele lor bunuri care le-ar putea aduce venituri suplimentare precum drujbe, copiatoare sau sisteme audio ce pot fi închiriate, ori autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani, riscă să nu primească ajutorul pentru căldură.

Anul trecut 3598 de slobozeni au reuşit să obţină ajutoare pentru încălzire de la stat. Dintre aceştia 3267 au beneficiat de ajutor pentru gaze, iar 331 pentru lemne. Regulile de acordare a subvenţiei se vor înăspri însă din aceasta iarnă. Astfel, subvenţia pentru căldură va fi acordată diferenţiat  în fucţie de venitul pe membru de familie.

De exemplu, pentru un venit de 155 de lei, valoarea subvenţiei se va ridica la suma de 262 de RON lunar. La polul opus stau cei cu venituri între 540 şi 615 lei pe membru de familie. Pentru ei valoarea ajutorului va fi de numai 19 lei lunar.

Condiţii
Nu vor beneficia de ajutor slobozenii care, deşi au venituri mici, deţin bunuri ce nu sunt considerate a fi de strictă necesitate. Printre acestea se numără bunurile imobile, altele în afara locuinţei de domiciliu, motocicletele, scuterele şi autoturismele cu o vechime mai mică de 10 ani, utilajele agricole, utilajele de prelucrare agricolă sau de prelucrat lemnul cum ar fi morile de cereale, drujbele ori gaterele.
Citiți mai multe amănunte în săptămânalul ADS Ialomița!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite