Costică Dumitru, dascălul de mate care l-a descoperit pe poetul Dinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără el, probabil , că poetul ialomiţean nu ar fi fost ceea ce este astăzi. A avut un rol marcant în cariera marelui Dinescu, iar totul s-a petrecut dintr-o întâmplare hazlie.

Deşi, aproape jumătate de veac a stat numai la catedră, profesorul Costică Dumitru nu s-a săturat să predea matematică. „Dacă ar fi să o iau de la început, tot matematică aş face. Este o disciplină foarte frumoasă, care are un rol covârşitor în dezvoltarea gândirii oamenilor“, spune profesorul.

Chiar dacă a ieşit la pensie,  îi învaţă şi acum pe elevii Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Slobozia  tainele cifrelor. Este şcoala unde şi-a început cariera şi unde a avut parte de cei mai talentați şi conştiincioşi elevi.

Mircea Dinescu, un elev special


Profesorul le-a vorbit despre matematică foarte multor elevi. Unul dintre ei a fost însă mai special decât toţi. Este vorba despre poetul Mircea Dinescu, a cărui carieră a fost pecetluită de dascălul Costică Dumitru.

Totul a început în ziua în care poetul nu era atent la oră. Profesorul a mers imedat să vadă de ce elevul refuză să învețe formulele de pe tablă, iar când i-a deschis caietul, locul numerelor, al radicalilor şi al ecuaţiilor era luat de versuri.

„Atunci mi-am dat seama că băiatul acesta nu are treabă cu matematica, însă este priceput la poezie. Aşa că l-am încurajat să continue cu versurile“, rememorează dascălul.

Citiţi mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ Slobozia de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite