Copilul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţa Beatrice trăieşte în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia de patru ani
Micuţa Beatrice trăieşte în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia de patru ani

Abandonată la naştere, o fetiţă de doar patru ani a ajuns să trăiască în spital. Impresionate cadrele medicale au fost cele care au botezat-o şi îi aduc de acasă haine şi mâncare. Salonul cu numărul 10 al secţiei Pediatrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia este pentru micuţa Beatrice Călin (4 ani) locul pe care ea l-ar numi acasă.

Adusă pe lume cu multiple malformaţii congenitatle respiratorii şi encefalice, fetiţa a fost abandonată în spital încă de la naştere. Părinţii săi au plecat şi au lăsat-o în grija cadrelor medicale.

Beatrice

„Chiar dacă au trecut patru ani de-atunci ţin minte că i-am spus mamei că are o fetiţă, iar a doua zi când am mers sa discut femeia nu mai era de găsit“, a declarat medicul Nina Precup Vâlcea, şeful secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Creştinată de patul de spital

Starea de sănătate a micuţei Beatrice este extrem de fragilă. Ea trăieşte doar cu ajutorul aparatelor şi orice mişcare bruscă i-ar putea aduce imediat moartea. Mai mult, din cauza afecţiunior cumplite pe care le are, fetiţa nu vede, nu aude şi nu poate să meargă.

Batrice 2

O asistentă de apriopie de ea şi încearcă să o hrănească. În momentul în care femeia atinge pătuţul copilei, ea începe să plângă. „Este răsfăţata secţiei, ne este foarte drag de ea“ a spus asistenta.

Impresionate de soarta copilei, cadrele medicale au fost cele care i-au dat un nume, îi aduc hăinuţe curate şi mâncare mai bună de acasă.
„Ne-a impresionat foarte mult cazul acestei fetiţe, de aceea am rugat un preot să vină la Spital şi am botezat-o. Mai mult, fiecare asistentă de pe secţie îi mai aduce câte o hăinuţă“, adaugă medicul Nina Precup Vâlcea. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite