Comercianţii din Piaţa Mare din Slobozia fac saună în spatele tarabelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii fac faţă cu greu temperaturilor ridicate din hala amenajată în Piaţa Agroalimentară. Deşi stau cu uşile şi geamurile larg deschise, răcoarea nu se simte deloc. La fiecare zece minute, aruncă la gunoi saci întregi din marfa expusă pe tarabe.

„Ne sufocăm aici!“

Înăuntru, este extrem de cald. Deşi există un sistem de ventilaţie, răcoarea nu se simte. Temperaturile sar lejer de 32 de grade Celsius. Mai mult decât atât, marfa de pe tarabe se strică foarte repede, iar oamenii sunt nevoiţi să o arunce. În containerele din spatele halei, comercianţii aruncă saci întregi de produse, la fiecare zece minute.

„Ne sufocăm aici. Dacă o ţinem aşa, trebuie să închidem. Marfa se strică şi trebuie să o aruncăm“, se revolă, din spatele tarabei sale, un comerciant de 52 de ani, pe numele său Dumitru Vrabie.

Bărbatul mai stropeşte cu puţină apă castraveşii şi roşiile pe care le are pe tarabă, însă totul este în zadar. Legumele se ofilesc. Aşa că omul ia un sac de plastic şi aruncă produsele în el. „A revenit căldura asta. Când ploua, era mai bine, că se mai răcorea aici în hală. Aşa păţim în fiecare vară“, se revoltă omul.

Şi Vasilica Gavrilă este nemulţumită de condiţiile oferite de hala respectivă. Femeia îşi face aer cu un ziar şi aruncă, la rândul ei, de pe tarabă toate produsele alterate. Apoi, ia o gură de apă minerală şi spune: „Avem ventilatoare de pomană, că nu merge niciunul. Îmi este cald, de numai pot. Ori afară, ori aici, tot una este. Într-un cuvânt, îşi bat joc de noi.“ spune femeia.

Faptul că marfa se strică din cauza căldurii îi lasă fără clienţi pe comercianţi. Practic, oamenii nu au ce să le mai vândă cumpărătorilor. „Oamenii vin, ne întreabă de una, de alta, dar noi nu avem ce să le vindem. Marfa noastră este toată la gunoi. Autorităţile nu se gândesc şi la noi“, adaugă Vasilica Gavrilă.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite