Coloane de doi kilometri pe Autostrada Soarelui. 70.000 de autoturisme vor tranzita A2 în weekend. Vezi rute ocolitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trafic de coşmar pe Autostrada Soarelui şi în această dimineaţă. Şoferii care s-au aventurat pe A2, în drumul către litoral, au avut nevoie de nervi de oţel.

UPDATE: ora 18:55: Circulaţia pe A2 se menţine în continuare în parametri normali. „Nu avem probleme la această oră, iar estimările noastre care implicau o aglomerare la ora 18 nu s-au adeverit. Nici pe DN1 nu sunt probleme, însă cu siguranţă în această noapte autostrada va fi aglomerată pentru că am intrat deja în week-end şi din experienţa săptămânilor trecute estimăm că vor fi valuri de maşini“, spune subinspectorul Cătălin Bocai de la Infotrafic. În acest moment funcţionează patru puncte de taxare în direcţia spre Constanţa şi unul spre Bucureşti.

UPDATE: ora 15.25: Lejeră în ultimele ore, Autostrada Soarelui începe uşor-uşor să se aglomereze. „În momentul de faţă, traficul este mai intens decât a fost la orele prânzului. Pentru moment, totul este în regulă, probleme vor apărea după ora 18“, spune subinspector Cătălin Bocai, Centrul INFOTRAFIC.

UPDATE: ora 12.25: Peste 70.000 de maşini vor tranzita în acest weekend Autostrada Soarelui, spun reprezentanţii Centrului INFOTRAFIC, care sunt convinşi că weekendul care abia a început va fi cel mai aglomerat de la începutul verii. Aşteptările poliţiştilor între cu 20.000 numărul autoturismelor care au tranzitat Autostrada Soarelui în cel mai aglomerat weekend din această vară.

UPDATE: ora 10.44: La această oră, pe Autostrada Soarelui, traficul este îngreunat între kilometrii 157 şi 159, pe sensul de mers către către Constanţa, din cauza unor lucrări de reparaţii.

UPDATE: ora: 10.35: Probleme în trafic au întâmpinat şi turiştii care au ales să meargă spre mare pe drumul vechi, Bucureşti-Urziceni-Slobozia-Hârşova-Constanţa. La punctele de taxare deschise pe podul de la Giurgeni, la primele ore ale dimineţii, s-au format cozi de peste doi kilometri. Pentru a fluidiza traficul, au fost deschise cinci puncte de taxare pe sensul de mers către litoral.

UPDATE: ora 09.30: Pentru a evita ambuteiajele în trafic, turiştii au la dispoziţie mai multe rute ocolitoare: DN 2 Bucureşti - Urziceni - DN 2A Slobozia - Hârşova - Constanţa, Autostrada A2 Bucureşti - Lehliu - DN 3 Lehliu - Călăraşi (se trece Dunărea cu bacul) - Ostrov sau Adamclisi - Cobadin - Basarabi - Constanţa.

Doriţi să evitaţi aglomeraţia spre sau dinspre litoral? Ascultaţi sfaturile drumarilor!

De asemenea, soferii care aleg să circule pe Autostrada Soarelui au posibilitatea să iasă la kilometrul 105, iar, apoi, îşi pot continua traseul pe DN 21 - Drajna - Slobozia - DN 2A - Slobozia - Hârşova - Constanţa. Totodată, aceştia pot părăsi autostrada în dreptul localităţii Feteşti şi continua pe traseele DN3B Feteşti - Făcăieni - Ţăndărei ori DN2A Ţăndărei - Hârşova - Constanţa.

La primele ore ale zilei, coloanele de maşini s-au întins pe o distanţă de aproximativ doi kilometri, cea mai aglomerată zonă fiind cea din staţie de taxare de la kilometrul 144. Acum câteva minute, au fost deschise cinci staţii de taxare către drumul spre Constanţa, fiind păstrată doar una singură pe sensul către Bucureşti. Traficul, spun reprezentanţii Centrului INFOTRAFIC, va reveni la normal, însă numai pentru câteva ore, iar asta întrucât se aşteaptă ca, în a doua parte a zilei, Autostrada Soarelui să fie luată din nou cu asalt de turişti dornici de a ajunge pe litoral.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite