Centru de tratamente la Spitalul Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii care au nevoie de tratamente sau diverse investigaţii se prezintă la singurul punct de acest gen din întreg judeţul. În noul cabinet, cadrele medicale măsoară tensiunea arterială, pansează plăgile post-operatorii şi fac injecţii intramusculare şi intravenoase. Totul se realizează contracost.

Punctul de Recoltare şi Tratament al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia se află amplasat la poarta numărul unu a celei mai mari unităţi medicale din Ialomiţa. A fost dat în folosinţă în urmă cu aproximativ o lună şi este singurul de acest gen care funţionează în tot judeţul.
Aici, cadrele medicale oferă şi alte servicii precum tratamentul arsurilor, pansarea plăgilor post-operatorii, măsurarea tensiunii arteriale, tratarea şi pansarea plăgilor suprainfectate sau montarea unei perfuzii.

În funcţie de nevoia pentru care bolnavii apelează la serviciile medicale oferite de Punctul de Recoltare şi Tratament, pacienţii trebuie să achite şi o taxă. De exemplu, efecuarea unei injecţii intramusculare costă patru lei, în timp ce preţul unei injecţii intravenoase costă cinci lei.
În funcţie de complexitatea leziunilor, pansarea plăgilor costă între şapte şi 15 lei. Tot aici se efectuaează şi teste rapide pentru determinarea glicemiei, pentru care bolnavii trebuie să scoată din buzunare cinci lei.

Punctul de Recoltare şi Tratament funcţionează după un program bine stabilit. Dacă efectuarea celorlate proceduri se realizează non-stop, bolnavii care au nevoie de recoltatrea probelor biologice pentru efecturea analizelor medicale trebuie să se prezinte la cabinet de luni până vineri între orele 7.00 şi 11.00, iar după ora 17.00  se reîntorc pentru a primi rezultatele.

„Am făcut programul în aşa fel încât să nu se aglomereze. După părerea mea este destul de flexibil, iar oamenii nu trebuie să stea aici cu orele pentru a primi îngrijirile medicale de care au nevoie“, spune medicul Vasile Olaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite