Centrală electrică de cogenerare la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcția se derulează pe platforma combinatului chimic Amonil și costă peste zece milioane de euro. Centrala va fi dată în funcțiune anul viitor și va avea o putere totală de 34 Mw.

Centrala va fi dotată cu turbine cu gaze produse de firma Siemens, iar numărul de persoane care va deservi acest proiect va fi stabilit de specialiștii concernului german. Ideea a prins contur în anul 2008, când Amonil a contractat un împrumut de peste şase milioane de euro de la InterAgro, pentru achiziționarea a două grupuri de cogenerare a energiei electrice și termice, cu compresoare de gaz aferente. Un an mai târziu, au fost demarate și lucrările la instalația de cogenerare.

„Investiția cu această instalație se află în derulare, nefiind contractate toate echipamentele necesare. Din acest motiv, o estimare corectă a cheltuielilor totale nu poate fi facută în acest moment. Având în vedere faptul că această investiție se realizează din surse proprii, în contextul actual al crizei economice, punerea în funcțiune a instalației se estimează a avea loc în cursul anului viitor“, spune inginerul Gelu Năstase, șeful centralei electrice de cogenerare de la Slobozia.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite