FOTOGALERIE Ce mică a fost vacanța mare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o tăcere de trei luni, clinchetul clopoțelului i-a chemat astăzi pe școlari să iși ocupe locurile în bănci. Emoțiile au fost mari, mai ales pentru prichindeii din clasa I.

Cu ochii plini de bucurie și emoție, școlarii s-au îndreptat către unitățile de învățământ dis de dimineață. Nu înainte de a trece pe la florărie și a alege pentru doamnele învățătoare și profesoare cele mai frumoase buchete de flori. După o vacanță de trei luni, în care au avut suficient timp pentru a se odihni, copiii se declară pregătiți pentru un nou început. Un început mai timid pentru bobocii de clasa I, întâmpinați cu brațele deschise de cea care le va călăuzi pașii în următorii patru ani:

„Îmi place foarte mult doamna învățătoare și clasa în care voi învăța. Am puține emoții însă am așteptat mult această zi și cred că aici voi învăța multe lucruri noi“, a spus Ioana Maria Șerban, elevă în clasa I la Școala Generală Nr. 3 din Slobozia.

Emoții au avut și elevii de clasa a opta. Pentru ei începe un an important, în care vor trebui să se pregătească temeinic   pentru examenele de admitere la liceu. Aceștia le-au urat bun venit celor mici și i-au asigurat că le vor fi alături  în noul început:

 „Pentru cei care pășesc pentru prima dată în școala noastră le promit că le voi fi alături și că le voi acorda tot sprijinul meu ori de câte ori vor avea nevoie“, a spus Sonia Straton, președintele Consiliului de Elevi al aceleiași unități de învățământ.

Profesorii s-au pregătit din timp pentru a-i întâmpina pe școlari într-un cadru cât mai plăcut. Au decorat sălile de clasă cu flori și le-au așezat cu grijă manualele pe bănci. Și pentru ei anul școlar este un nou început, noua lege a educației introducănd o serie de schimbări, cărora dascălii speră că le vor face față cu brio.

„Sperăm ca noua lege ne va oferi un cadru în care să ne manifestăm mai bine pregătirea noastră profesională. Colectivul de cadre format din profesori cu gradul didactic I, care constituie treapta cea mai înaltă a pregătirii noastre profesionale, este o garanție, care ne acordă dreptul să credem ca anul viitor va fi mai bun“, spune Valentin Cilibeanu, directorul Școlii Nr 3 din Slobozia.

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite