Slobozia: Case de vis, dar fără utilităţi/ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţele tinerilor care au primit, în ultimii doi ani, locuri de casă în zona Gării Noi au fost racordate la utilităţi doar pe jumătate.

Sunt aproape doi ani de când tinerii aşteaptă ca în zonă să fie amenajată o reţea de apă şi canalizare şi una de gaze. Ca să îşi poată construi casele, proprietarii terenurilor s-au descurcat până acum cum au ştiut mai bine.

Vezi aici galerie foto

Case noi, fără utilităţi

Locuinţele au fost ridicate pe terenurile date de către autorităţile locale în baza Legii 15/2003, care prevede acordarea unui sprijin tinerilor pentru construcţia unei case proprietate personală. Suprafeţele terenurilor,  pe care proprietarii şi-au ridicat casele au fost cuprinse între 250 şi 500 de metri pătraţi. Singura condiţie impusă beneficiarilor a fost aceea ca lucrările de realizare a caselor să se facă în termen de un an din momentul în care le-a fost atribuit terenul. Primele 242 de locuri de case au fost atribuite în anul 2008. În momentul în care au primit terenurile, beneficiarii au primit asigurări că vor avea la dispoziţie toate utilităţile necesare: reţea de apă şi canalizare, iluminat şi gaze. Cu toate acestea cartierul tinerilor din zona Gării Noi a fost racordat la utilităţi doar pe jumătate. Deşi o mare parte dintre proprietari mai au puţin şi termină construcţiile, oamenii nu se pot muta din cauza lipsei utilităţilor.

Improvizaţii şi soluţii proprii


Ca să îşi poată duce muca la bun sfârşit, oamenii au cumpărat generatoare electrice la care au alimentat utilajele folosite în construcţia caselor mult visate. Mai mult decât atât, proprietarii sunt nevoiţi să care litri întregi de apă muncitorilor care lucrează pe şantiere. În această situaţie este şi Ştefan Boanţă (34 ani). Tânărul a primit locul de casă în noiembrie 2008. Casa pe care doreşte să şi-o ridice costă în jur de 95.000 de euro şi este prevăzută cu trei camere şi o mansardă. A investit până în momentul de faţă peste 10.000 de euro. Tânărul ar fi ridicat imobilul mult mai repede dacă ar fi avut şi utilităţi. Are nevoie de energie electrică pentru sculele cu care lucrează. Este vorba despre o betonieră pentru turnat ciment, un fierăstrău electric folosit la tăierea foilor de tablă şi a scândurilor şi o freză pentru finisat suprafeţele. „Nu avem deloc utilităţi şi nu se ştie dacă vom fi racordaţi la lumină şi la gaze în tot acest timp. Ne este foarte dificil să lucrăm în aceste condiţii. Efortul pe care îl depunem se dublează“, spune tânărul.

Citiți mai multe în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite