Carantină de rabie la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile sanitar-veterinare ialomiţene sunt în alertă după ce au descoperit un focar de rabie în curtea unor localnici din Slobozia. În urmă cu două zile, au impus starea de carantină în tot oraşul.

Cazul de rabie a fost descoperit la unul dintre cei patru câini ai familiei Constantache, de pe strada Ianache din oraş. „Căţelul era agresiv şi avea un comportament foarte ciudat. Ne-am speriat şi am chemat medicul veterinar“, susţin cei din familia Constandache.

Pentru a evita extinderea virusului autorităţile au impus starea de carantină pentru 30 de zile. În câteva zile, vor fi catagrafiaţi toţi câinii din Slobozia care nu au fost vaccinaţi antirabic în campania din toamna trecută, iar apoi animaelor le va fi injectat serul.

„Suntem pregătiţi pentru a face faţă acestei situaţii, iar câinii nevaccinaţi vor fi imunizaţi împotriva rabiei. La momentul acesta nu ştim despre câte animale este vorba, aşteptăm rezultatele catagrafiei“, a declarat medicul veterinar Velizar Barbuli, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite