Canicula topește Bărăganul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Umbrela este un accesoriu ideal împotriva razelor solare
Umbrela este un accesoriu ideal împotriva razelor solare

Cu toate că suntem în prima lună de toamnă, arșița soarelui nu și-a domolit deloc intensitatea. Meteorologii avertizezaă că astăzi, în Ialomița se vor înregistra temperaturi caniculare.

Cerul va fi mai mult senin iar vântul va sufla slab până la moderant. Temperaturile maxime, pot atinge valoarea de 35-36 de grade Celsius, la orele amiezii.

De evitat, sunt consumul alcoolului şi al băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau zahăr, dar şi activităţile exterioare care presupun un consum mare de energie. Toate acestea, susţin specialiştii, favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Pentru a preveni eventualele probleme cauzate de temperaturile extreme, mamele trebuie să le asigure micuţilor un ambient ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. De asemenea, nu trebuie să modifice sistemul de alimentaţie al acestora.

Cum temperaturile ridicate pot provoca afecţiuni şi complicaţii ale stării de sănătate şi pentru persoanele de vârsta a treia, specialiştii le recomandă acestora prudenţă maximă şi atenţie sporită în zilele în care termometrele înregistrează temperaturi ridicate.

Astfel, nu trebuie neglijată hidratarea corespunzătoare cu apă plată, ceai slab îndulcit sau sucuri naturale de fructe. De asemenea, alimentaţia trebuie să fie bazată în special pe fructe şi legume proaspete.

Alte recomandări demne de luat în seamă presupun menţinerea cu rigurozitate a igienei personale şi evitarea circulaţiei în perioadele de vârf ale zilei. Dacă deplasarea este absolut necesară, atunci ar trebui folosită îmbrăcăminte adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise .
Temperaturile extreme pot cauza probleme şi persoanelor cu afecţiuni cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, mentale sau cu hipertensiune.

Canicula 1
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite