Slobozia: Căldură pentru unii, frig pentru ceilalţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Primărie se formează zilnic cozi interminabile foto: M.S.
La Primărie se formează zilnic cozi interminabile foto: M.S.

Multe din dosarele celor care solicitat subvenţia la căldură au fost respinse din cauza noilor criterii de acordare a sprijinului

Cele mai multe dosare au fost respinse deoarece oamenii care au solicitat subvenţia aveau terenuri în intravilan care depăşeau suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi.

Săracii vor îndura frigul


Anul acesta, subvenţia la căldură se acordă după criterii noi. Persoanele care doresc să beneficieze de acest sprijin trebuie să aibă un venit lunar maxim de 615 lei pe membru de familie, să nu deţină terenuri în intravilan a căror suprafaţă să depăşească 1.000 de metri pătraţi şi, de asemenea, nu trebuie să aibă depozite bancare.

La Slobozia, peste 2.000 de persoane au solicitat sprijinul, dar 100 dintre acestea nu s-au încadrat în noile criterii şi au fost trimise acasă. Cei mai mulţi dintre cei care sperau că vor scăpa de frigul iernii cu ajutorul dat de stat aveau terenuri care depăşeau suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi. „Respectivele dosare nu au mai fost înregistrate. Am verificat cu atenţie toate documentele pe care oamenii le-au adus, iar acolo unde am observat că nu se respectă criteriile le-am respins din start“ a declarat Luminiţa Munteanu, şeful Serviciului de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul primăriei Slobozia.

Sumele pe care le primesc cei ale căror dosare au fost eligibile diferă în funcţie de veniturile fiecăruia. Pentru plafonul maxim de 615 lei pe membru de familie, oamenilor li se acordă 16 lei pentru subvenţia la gaze şi 19 lei pentru cea la lemne. Ceva mai mult primesc beneficiarii cu ale căror venituri nu depăşesc 155 de lei pe membru de familie. Pentru ei, valoarea sprijinului este de 260 de lei pentru gaze şi 54 de lei pentru lemne.
Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite