Bolnavii de la Spitalul Judeţean Slobozia riscă să rămână fără tratamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii celei mai mari unităţi medicale din judeţ reclamă faptul că noul contract-cadru îi lasă fără fonduri. În saloane, pacienţii se plâng că nu au bani pentru a-şi cumpăra medicamentele. Cei mai mulţi dintre ei trăiesc la limita sărăciei.

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia se tem de faptul că noul contract cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-201, emis la data de 31 mai, îi lasă fără bani de medicamente pentru bolnavi.

Potrivit acestui document, spitalul Slobozia ar fi trebuit să primească suma de peste 24 milioane de lei pe an, însă reprezentaţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa au spus că pot oferi doar 78% din valoarea acestei sume, adică cel mult 18 milioane de lei pe an. 

Pe lângă lipsa de bani pentru medicamente, respectiva sumă îi face pe medicii spitalului de la Slobozia să renunţe la numărul de internări.

 Astfel, potrivit calculelor făcute, în luna noiembrie a acestui an, în cele peste 500 de paturi ale unităţii medicale vor fi internaţi doar patru pacienţi. Tocmai de aceea respectivul contract nu a fost încă semnat.

„Cu banii care ne revin nu putem face mai nimic. Abia plătim salariile angajaţilor. Este adevărat că din noiembrie vom avea doar patru pacienţi internaţi în spital, pe  care îi vom pune să îşi cumpere singuri medicamentele“, a declarat medicul Vasile Olaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Citiţi mai multe amănunte în ziarul „Adevărul“ de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite