„Biserica Dracilor“, ruina care a îngrozit Ivăneştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica de la Ivăneşti datează din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea
Biserica de la Ivăneşti datează din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea

Locuitorii satului ialomiţean sunt terorizaţi din cauza unei legende potrivit căruia într-o biserică părăsită din zonă se arată spirite rele. Respectivul mit a ajuns şi la urechile vânătorilor de fantome care vin să vadă nălucile. Oamenii sunt panicaţi şi susţin că vizitatorii au intenţii rele şi recurg adesea la ritualuri magice. 

Fosta biserică a satului Ivăneşti se zăreşte imediat ce urci dealurile de la intrarea în localitate. Temerarii care se încumetă să ajungă lângă lăcaşul de cult trebuie să parcurgă un drum anevoios plin de hâroape, ciulini şi câinii celor câteva stâne din zonă, care hămăie ameninţător.

Cu decenii în urmă, bătrânii satului au ţesut în jurul bisericii o legendă înspăimântătoare. Aceştia vorbeau despre faptul că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, câţiva soldaţi nemţi, care au vrut să fugă din calea ruşilor, s-au adăpostit aici şi au fost masacraţi de către inamicii din est.  Pentru că nu au fost salvaţi de Divinitate, germanii ar fi blestemat lăcaşul de cult, iar sufletele lor au bântuit o vreme prin zonă.

image

Chiar dacă timpul s-a scurs, frânturi din respectiva legendă mai circulă şi acum pe uliţele Ivăneştilului. Acest lucru a făcut ca mitul să ajungă şi la urechile vânătorilor de fantome. Localnicii susţin că în porţile lor opresc maşini necunoscute şi sunt întrebaţi despre prezenţa spiritelor rele care au năpădit biserica.

Zinca Mocanu (56 de ani) a fost  întrebată despre spiritele din biserică. Femeia spune că cei care au oprit-o păreau persoane dubioase. „Eu cred că aceştia erau satanişti. Erau îmbrăcaţi în negru şi aveau privirea ciudată. M-am închinat şi am fugit repede în curte“, spune localnica îngrozită.

Femeia adaugă faptul că vânătorii de fantome nu sunt deloc străini de practici magice. Ea a auzit că se îmbracă în straie albe şi fac anumite ritualuri în jurul bisericii.

Citiţi mai multe amănunte în săptămânalul „ADS Ialomiţa“ !

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite