Bibliotecarii ialomiţeni au sărbătorit de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii bibliotecilor din întreaga ţară sărbătoresc pe 23 aprilie „Ziua Bibliotecarilor“. Pentru a marca acest eveniment, astăzi, la Slobozia, au fost derulate mai multe manifestări care au adus  faţă în faţă iubitori ai cărţilor şi oameni de cultură.

Gazda manifestărilor desfăşurate la Slobozia a fost Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu“ din oraş.  Evenimentul a debutat cu o serie de lansări de carte ale celor mai cunoscuţi scriitori ialomiţeni, precum George Stoian şi Şerban Codrin.

De asemenea, cercetătorul şi filozoful urzicenean Alexandru Bulandra a adus în faţa publicului cea mai mare operă a sa, lucrarea dedicată baladei populare „Mioriţa“.  De această dată, scriitorul a reuşit să adune într-o singură copertă toate cele trei volume ale sale în care vorbeşte despre binecunoscuta creaţie a folclorului românesc.

„Bibliotecarii sunt oamenii care ne ajută să înţelegem cărţile şi ne introduc cu dăruire în lumea lor.  Trebuie să le spunem «La mulţi ani!» din toată inima“, a declarat Mihaela Racoviţeanu, directorul Bibliotecii Judeţene Ştefan Bănulescu din Slobozia. Tot astăzi, cei mai fideli cititori au primit din partea gazdelor diplome şi cărţi.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite