Slobozia: Băhăian, din nou în atenţia procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au dispus luni trimiterea în judecată a lui Sergiu Băhăian, după ce au descoperit alte inginerii financiare săvârşite de gruparea lui în Bucureşti, Argeş, Braşov şi Prahova

Sergiu Băhăian, Dan Negureanu, Edward Mărculescu, Gheorghe Vasilache, Mircea Roşu şi  Fluture Ţene au fost trimişi în judecată luni de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Tun de 700.000 de euro

Conform procurorilor, inculpaţii determinau  persoane cu o situaţie materială precară să preia societăţi comerciale ca asociat unic şi administrator, administrarea în fapt fiind realizată, însă, de către liderii grupării. După preluarea părţilor sociale, erau deschise conturi la unităţi bancare de pe raza municipiului Bucureşti şi erau semnate file CEC şi  bilete la ordin, fără a exista disponibil în conturi, aceste mijloace de plată fiind folosite de către inculpaţi pentru a încheia contracte de leasing financiar, ce aveau ca obiect autoturisme de lux, şi pentru achiziţia de  alte mărfuri de la diferiţi agenţi economici.



Cei cinci membri ai grupării  au produs un prejudiciu în valoare de aproximativ  700.000 euro, prin inducerea în eroare a opt societăţi comerciale. Cauza a fost înaintată Tribunalului Bucureşti.

Precedentul Dridu

Gruparea lui Sergiu Băhăian a dat un tun de peste trei milioane de lei şi în Ialomiţa. „Viezurele“ a ţepuit 34 de firme, prin intermediul SC Gimatex Dridu SRL, reuşind, în mai puţin de 3 luni, o lovitură de peste 3,3 milioane de lei. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, tactica de luptă în războiul financiar era extrem de simplă: inculpaţii achiziţionau mărfuri cu plata la 45 de zile, pe care le achitau apoi cu file CEC fără acoperire. Bunurile erau, apoi, gajate în mod repetat la diverse unităţi bancare. De-a lungul timpului, zeci de furnizori de mărfuri au fost induşi în eroare prin emiterea la cumpărare, ca instrumente de plată, a unor cec-uri şi bilete la ordin fără a avea la tras provizia necesară sau urmată de retragerea provizorie necesare plăţii.

Odată preluată de Sergiu Băhăian şi Dan Negureanu, în mai 2006, SC Gimatex Dridu SRL a dat, în mai puţin de trei luni, ţeapă după ţeapă, nu mai puţin de 34 de firme din ţară fiind prejudiciate, în perioada iulie-septembrie 2006, cu peste 800.000 de euro.

image

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite