Averea impresionantă a lui JR Ewing de România, spulberată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Alexandru (al doilea din stânga) a fost vizitat, în 1999, de actorul Larry Hagman, interpretul lui JR Ewing
Ilie Alexandru (al doilea din stânga) a fost vizitat, în 1999, de actorul Larry Hagman, interpretul lui JR Ewing

Impresionanta avere a miliardarului de carton era trecută pe numele firmei SC Hermes SRL, care, în 2002, avea să intre în faliment. Respectiva societate avea un patrimoniu fabulos. Peste 100 de mijloace de transport, o fabrică de confecţii, un bar, o cofetărie, o patiserie, fabrică de televizoare, tipografie şi un depozit de confecţii. Totodată, aceleiaşi societăţi i-a aparţinut şi Satul de Vacanţă, copie fidelă a fermei

După cum era de aşteptat, Ilie Alexandru a reuşit să îşi pună la adăpost copiii. Cei patru copii majori ai săi, Jean, Ionuţ, Cristian şi Silviana au primit din partea tatălui lor câte un apartament cu patru camere şi câte o maşină de lux, de care aceştia nu s-au despărţit nici în ziua de astăzi. Cele patru soţii ale lui Ilie Alexandru nu au fost nici ele neglijate de miliardarul de carton şi fiecare dintre ele s-a bucurat, în mare parte, de cam aceleaşi atenţii. „Ilie cu noi a trăit perioada de glorie. Noi l-am făcut om, ne-a rămas şi nouă câte ceva din averea lui. A ajuns în pământ tocmai pentru faptul că s-a băgat în seamă cu toţi. Mulţi l-au furat şi acum nu mai recunosc“, a declarat Niculina Beli (77 ani), cea de-a treia soacră a lui Ilie Alexandru, mama Mirelei Şerban.

Rover-ul pe care l-a condus Ilie Alexandru în ultimii ani de viaţă foto: M.S.

Rover-ul pe care l-a condus Ilie Alexandru în ultii ani de viaţă

Păltiniş - Dallas reloaded

După primul „descălecat“ al lui Ilie Alexandru la penitenciar, în perioada 1997-1998, Southfork-ul balcanic a încăput pe mâna unor aşa-zişi investitori din Cizmă. Eliberarea din 1999 l-a făcut pe JR Ewing de România să tânjească din nou după glorie, astfel încât miliardarul de carton a încercat să îşi ridice un nou imperiu la Păltiniş, localitate situată la 3-4 kilometri distanţă de Dallas-ul din Bărăgan, pe DN 2A. Într-un timp record, a investit sume impresionante în conacul de la Păltiniş, însă nici astăzi nu se ştie cu exactitate unde a dibuit Ilie Alexandru, la vremea respectivă, sumele necesare unei astfel de investiţii.

Conacul abandonat de la Păltiniş foto: M. I.

Conacul abandonat de la Păltiniş

Decăderea unui miliardar

Uşor-uşor, părea că începe să îşi recâştige faima de odinioară, însă, în 2001, după cel de-al doilea „descălecat“ la penitenciar, pentru o fraudă de 22,5 miliarde de lei vechi, ceea ce ar fi trebuit să fie viitorul imperiu al lui JR Ewing de România avea să se prăbuşească aidoma unui castel din cărţi de joc.

Foştii colegi de celulă ai miliardarului de carton foto: A.B.

Foştii colegi de celulă ai miliardarului de carton

Lăsat baltă timp de opt ani, cât a stat în detenţie, conacul de la Păltiniş a revenit în atenţie în 2009, când, la o nouă tentativă de relansare, Ilie Alexandru a încercat din nou comerţul cu cereale. Nu a reuşit mare lucru, aşa că noul imperiu a ajuns astăzi doar o ruină. Ba mai mult, într-o încercare diperată de a face rost de bani, Ilie Alexandru a încercat să vândă chiar şi gardul în care investise sume uriaşe. Anunţul respectiv, „Vând acest gard 700 mp şi locuri de casă“, tronează şi acum la intrarea în domeniul de la Păltiniş.

image

Domeniul de la Păltiniş, la mezat

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite