Avalanşă de pacienţi cu viroze respiratorii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape o săptămână numărul ialomiţenilor care au ajuns la medic prezentând simptomele virozelor respiratorii a crescut foarte mult. Cei mai vulnerabili sunt copiii. Zilnic, pe secţia de pediatrie sunt aduşi circa 10 copii, unii cu febră foarte mare şi complicaţii pulmonare. 

Manifestările virozelor respiratorii sunt cele cunoscute: tuse seacă, cefalee, obstrucţie nazală, senzaţie de vomă si febră. Medicii le recomandă parinţilor să nu trateze cu superficialitate aceste simptome si mai ales să nu îi trateze pe copii la domiciliu, fără ca aceştia să fie consultaţi în prealabil de un medic.

În ultimele zile, la spitalul din Slobozia au sosit copii care aveau febră chiar şi de 41 de grade Celsius. Majoritatea erau de vârstă preşcolară şi contactaseră boala la grădiniţă. De aceea medicii recomandă ca primă măsură în cazul virozelor respiratorii, izolarea la domiciliu.

“Trei sferturi din copiii de vârstă preşcolară bolnavi, merg în continuare la grădiniţă şi favorizează transmiterea bolii prin tuse şi strănut. Prima condiţie care trebuie respectată este izolarea la domiciliu. De asemenea copilul trebuie văzut de un medic pentru că fiecare organism reacţionează diferit la tratament. De la o simplă viroză se poate ajunge la complicaţii de tipul bronşitelor, pneumoniilor interstiţiale sau bronhopneumoniilor”, a spus Nina Precup Vâlcea, medicul-şef al Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite