Autospecială nouă pentru pompierii ialomiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Pompierii vor interveni de acum înainte mult mai prompt la accidentele rutiere în care sunt implicate maşini de mare tonaj. Astăzi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost dotat cu o autospecială pentru descarcerări grele în valoare de aproximativ un milion de lei.


Aceasta este cea de-a patra autospecială primită de pompierii ialomiţeni în cadrul proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, care îşi propune să îmbunătăţească activitatea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

“Ţinând cont de faptul că judeţul nostru este tranzitat din toată ţara către Constanţa nu numai de autoturisme ci şi de autocamioane şi autotiruri, utilajele cu care este dotată această autospecială vor fi benefice în descarcerarea unor eventuale accidente, care s-ar putea produce pe arterele din judeţul nostru”, a declarat colonelul Nae Constantin, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.

Pompierii ialomiţeni au fost instruiţi pentru a lucra cu noile echipamente.

“Echipamentul este mult mai performant faţă de cel al autospecialelor vechi. Maşina este prevăzută cu tot ceea ce trebuie pentru situaţii de urgenţă majore cum ar fi trenuri, autocare sau tiruri răsturnate”, a spus inginerul Mugur Constantin, responsabil în cadrul proiectului.

Până la sfârşitul lunii Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va mai fi dotat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă de capacitate medie, iar la începutul anului viitor va primi două ambulanţe SMURD.

“Cel mai important proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile îşi continuă parcursul spre final. Profesionalismul echipei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va asigura utilizarea tuturor acestor echipamente în sensul creşterii vitezei de reacţie, dar şi în sensul creşterii calităţii intervenţiei, în aşa fel încât suferinţele să fie cât mai mici în cazul accidentelor”, a declarat Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite