Aurora Liiceanu nu agreează Facebook-ul şi nici lectura online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurora Liiceanu la Slobozia
Aurora Liiceanu la Slobozia

Prezentă la Slobozia în cadrul Salonului Anual de Carte, psihologul Aurora Liiceanu le-a vorbit deschis celor peste 100 de elevi prezenţi, despre plăcerea lecturii autentice şi despre ultima sa lucrare „Viaţa nu-i croită după calapod”.

„O lectură optimistă care transmite un mesaj pozitiv, chiar dacă poveştile nu au întotdeauna un final fericit”, aşa au caracterizat oamenii de cultură ultima lucrare a Aurorei Liiceanu.

Optimismul a fost de altfel starea de spirit pe care renumita scriitoare a încercat să le-o transmită celor prezenţi astăzi la cea de-a XX-a ediţie a Salonului Anual de Carte. Admiratorii acesteia au umplut sala până la refuz, iar Aurora Liiceanu le-a stârnit interesul prin vorbele sale pline de înţelepciune, chiar şi celor mai tineri participanţi, cărora li s-a adresat în mod special pledând în favoarea lecturii autentice.

„Eu nu mă simt confortabil când mă aşez în faţa computerului, dar când mă întind în pat cu o carte în mână, mă simt eu cu mine. Am citit de curând cuvintele unui scriitor care spunea că pe măsură ce trece timpul numărul cărţilor necitite creşte şi asta m-a speriat îngrozitor. Este adevărat că este foarte greu să faci faţă numărului mare de cărţi şi trebuie să îţi bugetezi timpul în aşa fel încât să nu pierzi o carte bună în favoarea uneia mai puţin bune”, a spus scriitoarea Aurora Liiceanu.
 
Nu agreează Facebook-ul

Psihologul Aurora Liiceanu nu este întru totul de acord  nici cu reţelele de socializare.
“Eu am numai câţiva prieteni apropiaţi. Nu pot să am 5000 de prieteni pe Facebook, pentru că sunt de părere că noţiunea este înţeleasă greşit. Aceia nu sunt prieteni, nu ştii cum arată, nu ştii cum gândesc. Aş înlocui mai degrabă Facebook friends cu Facebook connections” a adăugat scriitoarea.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite