Slobozia: Aura Bolozan, eleva care predă pianul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aura face pian de opt ani foto: A. Boştină
Aura face pian de opt ani foto: A. Boştină

În urma unui curs de măiestrie predat de regretatul Ştefan Ghiorghiu, Aura a obţinut o diplomă care îi conferă şi titlul de profesor.

Aura moşteneşte pasiunea pentru muzică din familie. Tatăl său cântă în ansamblul „Doina Bărăganului“, mama a luat lecţii de pian, iar fratele său Ionuţ este un as al viorii.

Aura a absolvit ciclul primar la Liceul Alexandru Ioan Cuza pentru că părinţii n-au vrut să o lase la o şcoală de muzică. „Tata nu a vrut să fac muzică pentru că ştia care este viaţa de lăutar. Până la urmă, mama l-a convins şi din clasa a V-a am venit la Liceul de Artă“, spune pianista. A început în clasa de pian a profesoarei Mariana Ştefan şi, de-a lungul anilor, a participat la numeroase olimpiade şi concursuri internaţionale. Anul trecut, a participat la un concurs internaţional de măiestrie la Cluj, unde a câştigat o diplomă de acompaniament şi, totodată, dreptul de a preda la catedra de pian.

Profesor de pian

La concurs, a luat lecţii de la regretatul violonist Ştefan Ghiorghiu şi a acompaniat tineri instrumentişti din Franţa, Spania sau Belgia. „A fost o experienţă extraordinară. Am luat lecţii de la mari valori ale muzicii româneşti şi am avut ocazia să îmi perfecţionez cunoştinţele“, rememorează Aura. Pentru că în acest an va susţine şi examenul de bacalaureat, Aura nu s-a folosit încă de dreptul de a preda, însă are de gând să o facă la facultate. „Vreau să fac Conservatorul şi în paralel să predau pianul pentru a câştiga experienţă, dar şi ceva bani în plus“, spune Aura.
Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite