Asigurarea locuinţei, un lux pentru locuitorii din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sunt obligaţi prin lege să îşi asigure locuinţele, oamenii se plâng că nu au bani pentru aşa ceva. Unde-i lege, însă, nu-i tocmeală. Cei care nu se vor conforma în următoarele şase luni riscă să primească amenzi usturătoare.

Mult discutata lege a asigurării obligatorie a intrat, în sfârşit, în vigoare săptămâna trecută. La nivel naţional, peste 8,3 milioane de proprietari sunt nevoiţi să îşi încheie poliţe de asigurare în următoarele şase luni.

Preţul unei astfel de asigurări este de 10 euro pentru locuinţele de tip B, construite din cărămită, şi 20 de euro pentru locuinţele mai rezistente, care intră în categoria A şi au fost ridicate din materiale rezistente, precum betonul armat.

Chiar şi aşa, în Slobozia, puţini sunt cei care îşi permit să îşi încheie o poliţă de asigurare. Oamenii nu dispun de banii necesari pentru a îşi asigura casele în care trăiesc alături de familie. Deşi teama de pericole este foarte mare, lipsa fondurilor îi împiedică pe oameni să spere că ar putea să îşi ţină casele ferite de furia dezlănţuită a naturii sau de posibilele accidente care ar putea apărea.

„Nici prin cap nu îmi trece să închei asigurare“

Dumitrica Cimpoaie (55 ani) a rămas fără serviciu de aproape doi ani. Lucra în comerţ, însă firma unde era angajată a dat faliment. Aşa că a fost trimisă în şomaj. Singurul venit al familiei îl reprezintă salariul de 750 de lei al soţului său. „Nu am făcut până acum nicio asigurare. Ar fi bine să facem, mai ales că eu am două apartamente, însă de unde bani pentru aşa ceva“, se întreabă femeia.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite