Apă otrăvită la robinetele din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a limitat vineri consumul apei furnizate în reţea doar pentru uzul menajer, după ce analizele de potabilitate arată că apa conţine trihalometani, compuşi care, în timp, devin cancerigeni.

Substanţa a fost descoperită în urma probelor de apă prelevate în luna noiembrie din reţeaua de distribuţie a apei potabile din Slobozia. Prezenţa trihalometanilor în apă a fost posibilă ca urmare a clorinării în exces a acesteia.

La recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică, furnizorul de apă din oraş, SC Urban SA, a spălat şi igienizat bazinele de apă şi a avertizat populaţia să folosească apa din reţea doar pentru uz menajer. „Nu sunt probleme dacă apa este folosită la spălat. În schimb, când vine vorba de ingestia acesteia, atunci apar problemele", a declarat şi Dan Noel, coordonatorul Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa.

Pentru că nu pot bea apa infectă de la robinete, oamenii preferă să cumpere zilnic apă plată în cantităţi uriaşe, în Slobozia comercializeazându-se zilnic între cinci şi zece tone de apă plată. „Apa de la robinet are un gust de metal şi o culoare maronie. E greu să te speli cu ea, darămite să o foloseşti pentru consum", a spus Mihai Vasile (68 de ani). Cei care nu îşi permit să cumpere apă plată cară cu bidoanele apă din fântânile de la ţară. Apa furnizată populaţiei va rămâne nepotabilă până în iunie, când ar trebui să se încheie lucrările de înlocuire a reţelei de alimentare a oraşului. 

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite