Slobozia: Adrian Putnariu, tânărul înzestrat cu harul de a picta icoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian s-a apucat de pictat icoane în urmă cu nouă ani, iar acum a ajuns să picteze pentru biserici şi chiar să îşi valorifice propriile creaţii.

A început să picteze în joacă, pe când avea numai 10 ani. Acum, câştigă mai toate concursurile de gen, surclasându-i chiar şi pe elevii de la Liceul de Arte Ionel Perlea.

Începuturile


Adrian a pictat pentru prima dată în clasele primare, însă, o bună buctă de vreme, nu a dat prea multă atenţie acestei îndeletniciri. „În clasa a patra, m-am apucat de pictat în mod constant, însă abia câţiva ani mai târziu mi-am descoperit harul de a picta icoane“, spune elevul.

În clasa a VII-a, a pictat prima icoană şi, deşi nu a ieşit aşa cum şi-o dorea, a continuat să picteze sfinţi. După câţiva ani de exerciţiu şi cu o voinţă de fier, Adrian Putnariu a început să fie mulţumit de propriile opere. „La început, nu eram prea priceput, însă, cu timpul, am ajuns la rezultate“, spune pictorul.

Perseverenţa l-a făcut să câştige mai multe concursuri la care a luat parte, mai ales în anii de liceu. „Fac picturi profesioniste de cinci ani, din clasa a IX-a, iar operele le dau cadou prietenilor sau le donez bisericilor“, spune Adrian, care mai adaugă că materialele folosite de el la pictarea sfinţilor sunt foarte scumpe.

Deşi materialele de care are nevoie sunt foarte scumpe, adolescentul nu a cerut niciodată bani pentru operele sale. „Nu pot să iau bani de la nimeni. Dacă cineva îmi plăteşte munca, nu refuz. Altfel, eu nu cer nimic pe icoane“, spune tânărul, care, de-a lungul anilor, a donat mai multe icoane şi bisericii din comuna natală.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite