Adrian Chiţu, modelul micilor karatişti ialomiţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chiţu a îndrăgit sportul încă din copilărie
Adrian Chiţu a îndrăgit sportul încă din copilărie

Şi-a consumat de mic energia prin activităţi sportive. La vârsta de  8 ani ţinea pentru prima dată în mâini o rachetă de tenis. A reuşit mai apoi să îşi adjudece de mai multe ori titlul de campion judeţean la tenis de câmp.

„Cel mai bun rezultat fost o clasare în primii 16, la un campionat naţional, unde au concurat 128 de copii. Am jucat meciuri cu Pescariu şi cu Voinea, iar pentru Slobozia era un loc rezonabil”, îşi aminteşte Adrian.

Şase ani mai târziu însă, secţia de tenis de câmp a Clubului Sportiv Şcolar s-a desfiinţat, iar Adrian a decis să se reorienteze către alt sport. Şi pentru că filmele cu Bruce Lee şi Jackie Chan erau în mare vogă după Revoluţie, alege artele marţiale.

“Aveam energie, eram format pe sistemul şcoală- antrenament-casă, nu prea aveam eu timp să stau la joacă. Mi s-a părut ceva deosebit, ceva ce nu se mai văzuse la noi cel puţin pe viu şi părea interesant”, spune Adrian .

Îşi aminteşte prima zi în sala de karate de parcă ar fi fost ieri.

„Eram în sala Liceului de Matematică Fizică. Se strănseseră foarte multe persoane. Eu aveam doar 15 ani, ei 18 chiar 20. Ne-am aşezat pe patru rânduri şi am început încălzirea. Se lucra atunci un pic mai rigid, aş spune chiar milităreşte”, adaugă karatistul Adrian Chiţu.

Citiţi mai multe amănunte în săptămânalul "ADS Ialomiţa" !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite