Slobozia: Adina Cotescu - Creează haine din materiale bio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta de 17 ani visează să ajungă designer vestimentar. Ea a reuşit deja să păşească în lumea modei cu o colecţie de haine mai puţin obişnuită. A confecţionat rochii din materiale reciclabile.

Adina Cotescu  are un suflet de artist. Pasionată de pictură şi desen, fata a decis să urmeze cursurile Liceului de Artă din Slobozia.

„Iubesc tot ce înseamnă artă. Când merg în atelierul de la şcoală să pictez, mă relaxez foarte mult. Îmi place să văd cum culorile se întind pe pânză şi se amestecă într-o armonie perfectă“, mărturiseşte adolescenta.

Creează haine bio

În urmă cu doi ani, sub directa îndrumare a profesoarei sale de desen, Simona Lepădatu, împreună cu o altă prietenă, Georgiana Ghindaru, Adina a creat primele modele de rochii confecţionate din materiale reciclabile: hârtie creponată, platic şi ziare. Proiectul a fost abandonat câteva luni, dar tânăra a reuşit să se apuce din nou de treabă.

„Mă gândeam că tuturor schiţelor trebuie să le dau viaţa. Adică, dacă tot ne-am chinuit să venim cu o idee, am decis că e timpul să o şi punem în practică“, spune Adina. Zis şi făcut. Până acum, a reuşit să creeze aproape 20 de rochii bio.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite